Blog

Mobiele website heeft grote impact op zoekresultaten Google

Wie nog geen mobiele website heeft zal dit toch serieus moeten gaan overwegen want vanaf 21 april 2015 gaan mobiele websites zwaarder meetellen in Google’s zoekresultaten. Dit geld voor alle websites, wereldwijd en in alle talen en dit zal voor de mobiele website een grote impact hebben op de zoekresultaten in Google.

Het gebruik van mobiele apparaten groeit nog steeds aanzienlijk. Meer dan 1 op de 3 mensen maken gebruik van mobiele apparaten en ruim 18% van de aankopen gebeurd tegenwoordig via een mobiel apparaat. Er moet dan ook serieus rekening worden gehouden of een website of webshop goed is geoptimaliseerd voor de diverse mobiele apparaten zoals de smartphone en de tablet. Ook Google hecht hier veel waarde aan en zal dit meenemen voor het scoren van uw website in de organische zoekresultaten.


Tips voor een gebruikersvriendelijke mobiele website

Mobiel vriendelijke labelVoor-mobiel-label

Voor bezoekers kan het heel vervelend zijn om op een website terecht te komen die niet mobiel vriendelijk is. Daarom heeft Google een label toegevoegd onder de URL in de snippet van de website zodat de zoeker weet dat het een mobiel vriendelijke website betreft.

Ook een mobiel vriendelijke label? Binnen Google Tool is sinds kort een nieuwe functie beschikbaar: mobiele bruikbaarheid. Laat deze tool door je website gaan, kijk welke problemen google aangeeft en los deze op voor een mobiel vriendelijke label.

Laadsnelheid

De laadsnelheid van je website kan grote gevolgen hebben voor de vindbaarheid en de gebruikerservaring. Het is daarom aan te bevelen om aandacht te schenken aan de snelheid van de website. Daarbij geldt voor de mobiele site dat de laadtijd van een pagina rond de seconde blijft. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 mensen een site verlaten wanneer de laadtijd meer dan 4 seconden bedraagt. Test ook uw website op snelheid via GTmetrix.com.Snelheidsrapport 100%website

Metadescriptions

De maximale lengte van de “mobiele” metadescription is 117 karakters, voor de desktop is dit een lengte van 156 karakters. Probeer zorg te dragen voor een metadiscription in meerdere lengtes. De eerste 117 karakters de belangrijkste informatie en de overige  39 karakters de overige informatie.

Heeft u nog geen mobiele of responsive site? Of heeft u ondersteuning nodig bij het optimaliseren van uw huidige mobiele website?

Neem contact met ons op