Blog

7 tips voor het posten op facebook

terugkerende bezoekers belonen

Afgelopen week kregen wij de vraag van een klant wat nu een goed moment is om een bericht te posten op facebook. Met onderstaande tips was deze klant zeer blij. Het leverde meer fans en veel positieve reactie op.

1   Nodig relaties, vrienden en familie uit Mond tot mond reclame is nog altijd het beste en de meest goedkoopste reclame die bestaat!

2  Bepaal het juiste moment voor je berichten, dit verschilt per bedrijf.

Ga naar je facebookpagina vervolgens ga je naar statistieken boven in beeld en klik daarna op berichten. Op deze pagina krijg je een grafiek te zien waar je kunt aflezen op welke dagen en tijden de meeste fans online zijn. Het is dan het best om één uur voor dit piekmoment te posten om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

3  Post minimaal 2 keer per week en maximaal 2 keer per dag. Om boven de concurrent uit te steken is het verstandig om in ieder geval 2 keer zo vaak dan jouw concurrent een bericht te posten
(Top of mind awareness)

4  Hou het kort, zorg dat de eerste zin gelijk triggert om de rest te lezen.

Zorg voor een call-to-action.

Bijvoorbeeld:
* zorg dat je vrienden dit ook weten.
* Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.
* Bezoek onze app.

6 Zorg voor interactie! Vraag fans om te posten, te reageren of iets achter te laten. Fans zullen hier naar luisteren en handelen. Betrek je fans!

7 Leven zorgt voor meer interactie! Kortom zorg voor tijdlijnfoto’s met mensen, dieren of natuur.

Een effectieve wallpost is: Relevant, Uniek, Deelbaar en Aansprekend.