Blog

Website beveiliging en zoekresultaten

website beveiliging

Nog geen website beveiliging?
Tijd voor actie!

Er zijn plannen om het komende jaar alle websites die via het onbeveiligde HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) zijn te bereiken als “onveilig” in Chrome en Firefox weer te geven. Daarnaast speelt de aanwezigheid van HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) website beveiliging, ook een rol bij de indexering van websites. De HTTPS-versie van een webpagina wordt vóór de HTTP-versie geïndexeerd.

HTTP versus HTTPS

HTTPS is net als http een manier om gegevens te versturen via het Internet. Het verschil is in één woord: “Beveiliging”, het versleutelen van gegevens die verstuurd worden. Iemand die de gegevensstroom onderschept bij een website met HTTP-versie, kan zien wat er wordt verstuurd. HTTPS gegevens worden verstuurd als versleutelde gegevens. De HTTPS-versie wordt voornamelijk gebruikt bij betalingstransacties, en bij de uitwisseling van privacy-gevoelige informatie zoals NAW gegevens.

Hoe kun je zien of een website beveiligd is?

geen-sslDeze geen-SSL indicator kun je op veel websites tegenkomen. Dit betekend dat de website geen beveiligde connectie gebruikt. Voor sommige websites is dit tot nu toe niet echt noodzakelijk geweest, denk aan nieuws websites of weerberichten. Zorg er wel voor dat je geen privacy-gevoelige informatie invoert op deze pagina’s zonder website beveiliging.

HTTPS indicator

De HTTPS indicator zal verschijnen bij een beveiligde omgeving op de website. Check altijd op dit icon wanneer je privacy-gevoelige informatie invoert zoals, bankgegevens en NAW gegevens.

geen https indicatorWanneer er in Chrome een probleem wordt geconstateerd met de beveiliging van de website zal deze onveilige HTTPS indicator verschijnen. Het wordt ontraden om privacy-gevoelige informatie op deze pagina’s zonder website beveiliging in te voeren.

Waarom HTTPS

  1. Zoals is aangegeven zijn de plannen om het komende jaar alle websites die geen HTTPS-beveiliging bezitten aangemerkt zullen gaan worden als “onveilig”.
  2. Sinds augustus 2014 krijg je van Google pluspunten wanneer je website met HTTPS-beveiligd is. Google beloont websites met HTTPS met een hogere ranking in de zoekresultaten. Een beveiligde website heeft dus al invloed op je Google-positie. De invloed wordt de komende tijd alleen maar groter.
  3. Het vertrouwen van je bezoekers neemt toe: Een beveiligde website geeft aan dat je als organisatie veiligheid en privacy belangrijk vindt.
  4. Anti-inbraakmaatregel. Stop Phising aanvallen en malware.

Overstappen op HTTPS

Wij bieden bij het starten van een nieuwe website standaard HTTPS.

Naast nieuwe websites is het ook mogelijk om bestaande websites om te zetten van HTTP op HTTPS. Dit is een technische ingreep waarbij het belangrijk is om de juiste stappen te ondernemen. Denk hierbij aan het behouden van je Google ranking positie en social media. Voorkom dat je likes, tweets en +1’s verliest.

Vragen over beveiligd ondernemen? Neem vrijblijvend contact op met onze experts!