Wanneer je overweegt om te updaten naar Magento 2, vanaf het verouderde Magento 1 of een ander platform, is het belangrijk om onderzoek te doen om te beoordelen of een migratie geschikt is voor jouw webwinkel. We zullen bespreken hoe Magento 2 zich verhoudt tot Magento 1 en andere platforms, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het al dan niet migreren naar deze krachtige e-commerce oplossing.

Migreren van Magento 1 naar 2

Magento 1, wordt sinds juni 2020 niet meer ondersteund, toen het End of Life werd bereikt. Zonder officiële updates kunnen sites die op het Magento 1 platform werken, kwetsbaar zijn voor beveiligingsrisico's en niet meer voldoen aan de beveiligingsnormen. Bovendien kunnen betalingsproviders bedrijven laten vallen die niet volgens de beveiligingsnormen-compatibel zijn. Extensies en modules voor de oude webwinkel zijn ook verouderd wat het functioneren zou kunnen hinderen. Met minder middelen beschikbaar voor het onderhouden van Magento 1-webwinkels, heeft dit ertoe geleid dat ontwikkelaars hun aandacht richten op nieuwe projecten met up-to-date versies zoals Magento 2.

Wat is Magento 2 en hoe verschilt het van Magento 1?

Magento 2 is de nieuwste versie van de software van het populaire platform. Het biedt veel voordelen ten opzichte van zijn voorganger, waaronder snellere laadtijden van pagina's, mobiele compatibiliteit en gebruiksvriendelijke beheerinterfaces. Bovendien ondersteunt het PHP-versies die de sitesnelheid kunnen verhogen, evenals HTML5 en CSS3 om moderne ontwerpen te behouden. Afrekenprocessen zijn eenvoudiger gemaakt door over te stappen van zes fasen in Magento 1 naar twee fasen in Magento 2.

Overstappen naar Magento 2

Ben je van plan om te migreren van je huidige versie van Magento naar Magento 2? Je vraagt ​​je misschien af ​​of dit echt nodig is. Het antwoord is ja. In de afgelopen 13 jaar sinds de oprichting heeft Magento verschillende grote veranderingen en updates ondergaan. Het is nu een veel krachtiger, featurerijker en robuuster platform geworden waarmee winkeleigenaren hun klanten de ultieme e-commerce winkelervaring kunnen bieden. Daarnaast geeft het volgende overzicht je meer informatie waarom migreren naar Magento 2 gewenst is:

Verbeteringen tov Magento 1

  • Schaalbare architectuur
  • Verbeterde prestaties
  • Verbeterde database structuur
  • Betere beveiligingsprotocollen
  • Mobiele ondersteuning
  • Vooruitstrevend integratie van betalingsoplossingen

Schaalbare architectuur

Magento 2 biedt meer flexibiliteit en schaalbaarheid om aan de behoeften van je groeiende bedrijf te voldoen. Het platform zorgt voor naadloze integratie met andere technologieën, zoals CRM- en ERP-systemen, en biedt een uitgebreid scala aan opties om oplossing aan te passen aan veranderende zakelijke vereisten in de loop van de tijd.


Verbeterde prestaties

Met de nieuwste updates en functies biedt Magento 2 een soepelere en snellere gebruikerservaring dan ooit tevoren. Deze belangrijke upgrade biedt een gestroomlijnd bestelproces, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt om te vinden wat ze zoeken, terwijl de sitesnelheid wordt verhoogd dankzij de verbeterde databasestructuur.

Uitgebreidere databasestructuur

Met een bijgewerkte databasestructuur kan Magento 2 producten, productdetails, categorieën, beoordelingen enz. Opslaan in een geordende database die is geoptimaliseerd voor betere prestaties op de hele website. Dit resulteert in snellere laadsnelheden van pagina's en snellere zoekopdrachten naast productbeheer dat efficiënter is dan ooit tevoren.

Betere beveiligingsprotocollen

Het veilig houden van consumentengegevens is essentieel in elke e-commerce winkel; Magento heeft dit serieus genomen door verbeterde beveiligingsmaatregelen voor hun websites te introduceren die regelmatig door hun technische team worden getest tegen een verscheidenheid aan kwaadaardige bedreigingen, waaronder DDoS-aanvallen, onder andere brute force-aanvallen en incidenten met SQL-injecties.

Mobiele ondersteuning

Nu mobiele apparaten het traditionele desktop-internetgebruik wereldwijd inhalen, is een mobielvriendelijke interface belangrijker dan ooit tevoren om concurrerend te blijven op de online markt; Magento 2 vereenvoudigt dit proces door out-of-the-box thema's aan te bieden die zijn ontworpen met smartphonegebruikers in gedachten en die anders kunnen reageren wanneer ze op meerdere apparaten worden gebruikt, ongeacht de grootte of vorm. gebruikers hebben toegang tot websites zonder ze eerst te downloaden of AJAX-technologie met help-pagina's laden op aanvraag zonder volledige paginaverversing heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop de site met bezoekers omgaat, waardoor een meer interactieve ervaring mogelijk is.

Integratie van betalingsoplossingen

Klanten verwachten opties als het gaat om hoe ze online voor services betalen honderden veilige betalingsoplossingen van over de hele wereld die volledig compatibel zijn met hun platforms, waardoor ze volledige vrijheid hebben om elke gewenste provider veilig en zeker te gebruiken. Wanneer je bij Magento 1 blijft zullen vele betaling providers jouw webwinkel niet meer ondersteunen.

Wat je moet weten voor je migratie

Overschakelen van Magento 1 naar Magento 2 is niet gewoon een simpele data-migratie - het is een volledige plattegrondswijziging. Dit komt omdat Magento 2 een nieuwe architectuur en database-ontwerp heeft. Denk aan verhuizen naar een nieuw huis. Misschien was je dol op je oude huis, of het nu wat imperfecties had of niet. Nadat er veel styling werk was gedaan, pasten de meubels perfect bij elkaar. Je zou het liefst een nieuw huis te kopen dat precies hetzelfde is en al je meubels precies pasten zoals het oude huis, maar helaas heeft je nieuwe huis een andere lay-out. Sommige aspecten kunnen misschien beter zijn dan die van je laatste huis maar de uitstraling en sfeer veranderd. Je moet dus echt een duidelijk plan maken samen met de professionele verhuizers om de meubels in de juiste kamers te krijgen. Daarbij heb je ook bouwvakkers nodig om het huis eruit te laten zien zoals jij wilt dat het eruit ziet, maar helaas wordt dat nooit exact zoals bij je vorige huis.

Waarom kiezen voor Bamz voor je Magento 2 migratie?

Het migreren van een Magento 1 winkel naar Magento 2 kan ingewikkeld zijn, en zelfs nog angstaanjagender wanneer je winkel erg complex is. Laat de hele migratieprocedure aan ons over, zodat je er zeker van bent dat de migratie naar Magento 2 soepel verloopt. Onze team van biedt professionele expertise om jouw Magento 1-winkel te laten voldoen aan alle voordelen die Magento 2 biedt, zoals snellere prestaties, betere beveiliging en een verbeterde gebruikerservaring.