Blog

VPS hosting, snel & veilig online

VPS hosting server

VPS hosting

VPS, Virtual Private Server. Een fysieke server, opgesplitst in meerdere kleinere virtuele servers. VPS hosting biedt volledige vrijheid en je eigen afgeschermde omgeving op een fysieke server. De mogelijkheid om je software up-to-date te houden en voldoende te beveiligen tegen misbruik.

Wat is een een VPS hosting

Een VPS hosting is te vergelijken met een appartementen complex. Meerdere appartementen onder één dak met ieder een eigen indeling. Een badkamer, keuken, woonkamer enz. Elk appartement functioneert zelfstandig, wel gaat een ieder door dezelfde deur van het appartementen complex naar binnen of buiten. Dit geldt ook voor VPS, al het verkeer gaat via hetzelfde netwerk poort naar binnen of buiten maar bezit wel zijn eigen zogenaamde appartement. Elk VPS heeft zijn eigen RAM, schrijfruimte, eigen processen, eigen OS, eigen serverload en zelfs een eigen filesysteem. Elke VPS is geheel onafhankelijk, en dus “private”.

Is VPS ook geschikt voor mij?

Het hebben van een eigen VPS server is zeker de moeite waard wanneer je zoekt naar hosting met grote capaciteit, maar lage kosten. VPS is geschikt voor iedereen die gesteld is op zekerheid voor wat betreft snelheid en uptime, flexibiliteit en schaalbaarheid. VPS hosting is zeer populair bij bedrijven die belang hechten aan hun aanwezigheid op internet en gevoelige informatie verwerken en opslaan, omdat applicaties en programma’s kunnen worden geïsoleerd binnen de virtuele server die in dienst staat van het bedrijf.

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van de hosting maar dat zie je niet bij alle hosting providers terug. Het kan dan ook zeker lonen om weer eens orde op zaken te stellen en uit te zoeken welke oplossing het beste is voor jouw wensen. Dat kan zijn om meer performance uit jouw site(s) te halen of om te besparen in geld en tijd.

Wij kunnen je helpen om te kijken of jouw hosting nog voldoet aan jouw wensen.

Neem  vrijblijvend contact op met één van onze experts.